Fietsverzekering

04

Fietsverzekering

Fiets

Ook voor het risico fiets dienen de 5 componenten zoals in het luik voertuigen te worden geanalyseerd:

Burgerlijke aansprakelijkheid


In de meeste gevallen, biedt de familiale verzekering een dekking voor dit risico. Toch hebben een bepaalde categorie van elektrische fietsen nog steeds een afzonderlijke polis BA Motorrijtuigen van doen. Belangrijk om na te zien.

Omnium


We kunnen voor nieuwe en recente fietsen via diverse partners een full omnium dekking aanbieden. In functie van uw specifieke nood en wens vinden we in de markt de beste voorwaarden op vlak van vrijstelling, waardebehoud en premie.

Vraag ons gerust naar de voorwaarden en bijzonder competitieve premies!

Rechtsbijstand


Wie beschermt je belangen bij een aanrijding? Wat met gebreken in de fiets na aankoop. De rechtsbijstand verdedigt jouw rechten en belangen.

Bestuurder/lichamelijk ongevallen


Wat als men valt over glad wegdek met een invaliditeit als gevolg? Een vluchtheuvel wordt te laat opgemerkt waardoor een lelijke val niet meer te vermijden viel? Zonder aansprakelijke tegenpartij blijft de fietser in de kou staan. De ongevallen verzekering biedt tussenkomst voor invaliditeit en medische kosten. Belangrijk te benadrukken dat het sociale vangnet hiervoor bestaat, doch veelal tekort schiet om alle lopende kosten van een invaliditeit in te dekken. Wat met poetshulp gezien huishoudelijke taken niet meer zelf kunnen worden uitgevoerd? Loonverlies als gevolg het op non-actief te worden geplaatst? Levenslange ambulante kosten,…

Assistance


Wat bij technisch defect die niet onmiddellijk ter plaatste kan worden hersteld? Een pechverhelpingsdienst is vaak geen overbodige luxe bij fietsuitstapjes.
Men probeert vakkundig het probleem ter plaatste op te lossen. Lukt dit niet, dan voorziet met de sleping van de fiets naar een hersteller.
Bij bepaalde partnerverzekeraars wordt bij het afsluiten van de familiale verzekering een gratis assistance aangeboden. Meer info? Aarzel niet om contact op te nemen!

Courtel-Behaegel Verzekeringen


Beverensestraat 8B, 8850 Ardooie
T. 051 74 61 53
Beverenstraat 8A, 8830 Hooglede
T. 051 24 94 14

info@courtel-behaegel.be
BE 0636.872.306
FSMA erkenning 114913A