Autoverzekering

03

Autoverzekering

Voertuigen

Ongeval/pech?

Zoek het telefoonnummer
van je verzekeraar en bel.

naar bijstandsnummers

5 onmisbare schakels voor optimale gemoedsrust binnen dit thema zijn:


Burgerlijke aansprakelijkheid – of BA Auto – verplichte aansprakelijkheidsverzekering


Deze waarborg komt tussen voor de schade die aan derden wordt veroorzaakt.

Omnium


U kiest uw waarborg op maat. Veelal wordt geopteerd voor een klassieke omnium. In deze formule komt de verzekeraar tussen bij brand, diefstal, glasbreuk, aanrijding met dieren, natuurrampen (incl. hagelschade) en materiële schade.

Ook in geval van een ongeval met aansprakelijke tegenpartij is een omnium van onschatbare waarde. Uw eigen verzekeraar keert u namelijk de contractueel overeengekomen waarde uit waarmee u aldus de discussie omtrent vergoeding met de betrokken tegenpartij uit de weg gaat.

Mini (of beperkte) omnium

Wanneer men opteert voor een mini (of beperkte) omnium is er tussenkomst voor de hierboven genoemde waarborgen met uitzondering van het luik materiële schade. Door enkel nog te opteren voor een aantal essentiële waarborgen, kunt u uw verzekeringspremie aanzienlijk drukken. Het grootste risico, materiële schade, valt namelijk weg in de mini omnium.
Tot slot kan men zich ook verzekeren louter voor het risico glasbreuk en/of natuurrampen.

In de waarborgen kunnen grote verschillen schuilgaan tussen de aanbiedingen van diverse verzekeraars. Belangrijk is dat steeds alle aspecten in totaliteit worden bekeken om een geschikte keuze te maken. Voor ons is het prioriteit uw behoeften te detecteren en een aanbod op maat uit te werken rekening houdend met premie, vrijstellingen en waarborgen.

Rechtsbijstand


Een afzonderlijke dekking bij een gespecialiseerde verzekeraar is steevast de beste oplossing voor een onafhankelijk beheer van uw belangen.

Deze waarborg is van essentieel belang en verdient aldus een afzonderlijk hoofdstuk, zie hieronder.

Bestuurdersverzekering


Vaak staat men niet stil bij de gevolgen van een ongeval zonder aansprakelijke tegenpartij. Als bestuurder van een voertuig draait u zelf op voor uw lichamelijke schade. De kosten van een invaliditeit als gevolg van een dergelijk ongeval mogen niet worden onderschat. Tijdens een goed gesprek brengen wij ook uw risico’s in kaart en stellen gepaste oplossingen voor.

Assistance


Vaak wordt deze waarborg gekoppeld aan de autoverzekering. Naast de verzekering van het voertuig voor pech kan men hier ook een personenhulp en reisbijstand aan koppelen. Een analyse dient te worden gemaakt van de frequentie en bestemmingen van uw reizen om u naar de beste oplossing te begeleiden.


Bijstand bij ongeval of voertuigschade

Courtel-Behaegel Verzekeringen


Beverensestraat 8B, 8850 Ardooie
T. 051 74 61 53
Beverenstraat 8A, 8830 Hooglede
T. 051 24 94 14

info@courtel-behaegel.be
BE 0636.872.306
FSMA erkenning 114913A